Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 velkou hrst lístků potočnice (nebo i polníčku)
4 velké hrušky
1l vývaru (zeleninového nebo kuřecího – viz jak na to)
sůl, pepř
1 smetana
1 citron
asi 140g nivy
krutony
1/3 potočnice nebo polníčku si schováme na ozdobu a zbytek nasypeme do vývaru, přidáme nakrájené hrušky (pokud mají ošklivou nebo tvrdou slupku okrájejte jí) a vaříme asi 15 min. Ze zbytků potočnice otrháme lístky a zbytky naházíme do polévky. Rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme smetanu a citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme.
Polévku nalijeme do talíře, vsypeme nastrouhanou nivu a ozdobíme lístky potočnice nebo polníčku. Podáváme s krutonky.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved