Hrušková polévka s potočnicí a nivou

SUROVINY:

1 velkou hrst lístků potočnice (nebo i polníčku)
4 velké hrušky
1l vývaru (zeleninového nebo kuřecího – viz jak na to)
sůl, pepř
1 smetana
1 citron
asi 140g nivy
krutony

POSTUP:

1/3 potočnice nebo polníčku si schováme na ozdobu a zbytek nasypeme do vývaru, přidáme nakrájené hrušky (pokud mají ošklivou nebo tvrdou slupku okrájejte jí) a vaříme asi 15 min. Ze zbytků potočnice otrháme lístky a zbytky naházíme do polévky. Rozmixujeme ponorným mixerem. Přidáme smetanu a citronovou šťávu podle chuti, osolíme, opepříme.

Polévku nalijeme do talíře, vsypeme nastrouhanou nivu a ozdobíme lístky potočnice nebo polníčku. Podáváme s krutonky.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Fazole s uzenou rybou
Ryba

Fazole s uzenou rybou

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého
povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík
celeru a krátce orestujeme.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK