Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Kapustičky lidi buď milují nebo nenávidí. Já je zbožňuju.
150g slanina
1 cibule
500g kapustiček
1 lžíce majolky
2 lžíce zakysané smetany
150g sýra (gouda, ementál, eidam, parmazán)
sůl, pepř
1 lžíce oleje
Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a rozkrojíme na ¼ nebo ½ dle velikosti. Na pánvičce na oleji orestujeme slaninu a cibuli pokrájenou na kostičky. Potom tam vhodíme kapustičky a narychlo orestujeme. Sýr nastrouháme.
V misce smícháme majolku, zakysanou smetanu a vsypeme nastrouhaný sýr. Do pekáčku nebo do kokotek nasypeme směs s kapustičkami a zalijeme směsí sýru, majolky a zakysané smetany.
Zapečeme asi 20 – 30 min do zlatova při 220°C.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved