Zapečené kapustičky

Kapustičky lidi buď milují nebo nenávidí. Já je zbožňuju.

SUROVINY:

150g slanina
1 cibule
500g kapustiček
1 lžíce majolky
2 lžíce zakysané smetany
150g sýra (gouda, ementál, eidam, parmazán)
sůl, pepř
1 lžíce oleje

POSTUP:

Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a rozkrojíme na ¼ nebo ½ dle velikosti. Na pánvičce na oleji orestujeme slaninu a cibuli pokrájenou na kostičky. Potom tam vhodíme kapustičky a narychlo orestujeme. Sýr nastrouháme. V misce smícháme majolku, zakysanou smetanu a vsypeme nastrouhaný sýr. Do pekáčku nebo do kokotek nasypeme směs s kapustičkami a zalijeme směsí sýru, majolky a zakysané smetany. Zapečeme asi 20 – 30 min do zlatova při 220°C.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Švestkový koláč s ořechy
Sladké

Švestkový koláč s ořechy

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, cukr, ořechy. Zamícháme. Přidáme
rozpuštěné máslo, mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vše pořádně
promícháme. Těsto nalijeme na

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK