Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Silná uzená polévka

SUROVINY

750 g uzeného masa
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
125g krup
2 lžíce sádla
1 cibule
2 brambory
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 lžička majoránky
pepř, sůl
petržel, libeček, celer, pažitka

POSTUP

Uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, přidáme koření – celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme asi 1 hodinu.

Kroupy propláchneme a namočíme na cca ½ hodiny. Potom je uvaříme do měkka (trvá to asi 30 min). Scedíme a propláchneme studenou vodou. Dáme stranou.

V hrnci rozehřejeme sádlo a orestujeme cibuli pokrájenou najemno. Zalijeme vývarem z uzeného masa. Přidáme pokrájené brambory na malé kostičky po 10 minutách i zeleninu. Nasypeme uvařené kroupy. Provaříme 10 min. Nakrájíme maso a přidáme do polévky. Okořeníme majoránkou, pepřem a solí. Na konec přidáme zelené bylinky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm plátek...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme žloutek, rozehřátý tuk a špetku soli....
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso dáme do pekáčku a velice jemně osolíme a opepříme. Toto maso pokryjeme plátky ementálu a čedaru....

RECEPTY