Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

½ pomeranče
1 zralé mango
3 žloutky
100g moučkového cukru
1 lžíce zarovnaná škrobu bramborového nebo kukuřičného
125ml bílého vína
200 – 250ml smetany ke šlehání

POSTUP

Z ½ pomeranče vymačkáme šťávu. Mango rozkrojíme podél pecky. Lžící vyškrabeme dužinu od pecky a dáme do vyšší nádoby, kde vše rozmixujeme na jemné pyré. Přidáme pomerančovou šťávu. Zamícháme. Připravíme vodní lázeň a na páru vložíme mísu se 3 žloutky a cukrem. Trochu promícháme.

Ve víně rozmícháme škrob a vše vlijeme na žloutky s cukrem. Šleháme nad parou, dokud pěna nezhoustne (asi jako pudink). Odstraníme a necháme zchladnout. Občas promícháme. Do studené hmoty přidáme mangové pyré. (Malinko si můžeme odebrat na zdobení.) Promícháme. Smetanu našleháme dotuha. (Malinko si můžeme také odebrat na zdobení.) Šlehačku opatrně vmícháme do žloutkovo- ovocné pěny.

Pěnu rozdělíme na 4 větší nebo 6 menších porcí do mističek, skleniček dle Vaší fantazie.

PS: Já jsem na dno skleniček nalila trochu mangového pyré, na to takový větší piškot. Naplnila pěnou. Nejlépe to jde pomocí zdobícího sáčku bez ozdobné špičky. Opět jsem přidala piškot a na něj nastříkala šlehačku a ozdobila meduňkou a malinami sušenými mrazem. (Čerstvé by byly, ale lepší).

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin. Druhý den pokrájíme slaninu na...
Na tmavé kakaové těsto všechny ingredience zpracujeme na vále v nelepivé těsto. Dáme alespoň na 30 min do chladničky odležet. Na tvarohovou...
Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc...

RECEPTY