Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bílkové noky s ostružinovým pyré

SUROVINY

2 bílky
50g cukru krupice
200g ostružin
70g moučkového cukru
4 tobolky kardamomu
lístky máty

POSTUP

Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky, které dáváme do vroucí vody a vaříme asi 5 min. Otáčíme.

Ostružiny rozmačkáme (rozmixujeme) s cukrem. Tobolky kardamomu otevřeme a semínka rozdrtíme. Zamícháme do ostružinového pyré. (Já nemám ráda zrníčka, tak pyré ještě přepasíruji)

Na talíř dáme pyré na něj noky a ozdobíme celými ostružinami a lístky máty.

Tip: Pyré můžete udělat i z ostružinového džemu SingleFood. Jen ho trouchu naředíme vodou, pro dospělé nějakým alkoholem a rozmixujeme. Přidáme kardamom.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně prošleháme...
Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm plátek...
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a přidáme houby nakrájené na větší kousky. (Já použila jen stejně velké hlavičky –...

RECEPTY