Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
4 kachní prsa s kůží
pepř, sůl
asi 600g ananasu
200ml vývaru drůbežího
250ml pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
40ml pomerančového likéru, nebo rumu, nebo koňaku
50g vychlazeného másla
2 lžíce zeleného naloženého pepře
Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.
Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho kůží dolu kachní prsa zprudka opečeme – asi 4 – 5 min. (aby byla kůže pěkně vypečená). Potom otočíme a druhou stranu opečeme asi 3-4 minuty jen aby se maso zatáhlo. Prsa přendáme do pekáče kůži na vrch a pečeme při 200°C asi 10 min. Potom maso přendáme a dáme do tepla.
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme vývar. Necháme ho rychle přejít varem. Přilijeme pomerančovou šťávu a likér. Povaříme. Přidáme zelený pepř a kousky ananasu. A krátce prohřejeme. Nyní do směsi zašleháme vychlazené máslo. Prsa nafiletujeme a podáváme s rýží, přelité omáčkou.
Pozor! Pokud se Vám zdá, že na pánvi zůstalo mnoho tuku z kachny, tak ho radši slijte. Potom teprve nalijte vývar.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved