Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Opět zase jeden starý recept. Kurzívou opět ponechány pokyny ze staré kuchařky

SUROVINY

120g másla
150g hladké mouky
40g vanilkového cukru – viz Základní recepty
1 žloutek

2 lžíce meruňkové džemu třeba Singlefood, který je opravdu skvělý
½ lžíce cukru
4 bílky

POSTUP

Všechny ingredience – máslo, mouku, vanilkový cukr a žloutek zpracujeme na hladké těsto. Dáme vychladit do lednice. Na pomaštěný plech se z toho udělají 2 placky, jak je míra talíře veliké, jež volně do bleděžluta pečeme. (My použijeme pečící papír a placky na něm upečeme při 200°C asi 7 – 10 min)

Do misky dáme džem, cukr a 1 bílek. Třeme dohromady vše ½ hodiny. Pak přidáme opět jeden bílek a třeme do pěny. Konečně přidáme ještě ze dvou bílků sníh, který se zlehka vmíchá. (My zanecháme postup, ale pomůžeme si ručním šlehačem nebo robotem)

Upečené placky tence tímto krémem potřeme a dáme na sebe. Povrch dortu ozdobíme ozdobnou trubičkou, pocukrujeme a necháme ve vlahé troubě as ¼ hodiny (péci) stuhnouti. Dort dáme do trouby na 50 – 80°C a sušíme.

My si dort ozdobíme ještě nějakým čerstvým ovocem

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...
Kapustu dáme vařit do vývaru. Necháme uvařit doměkka. Kapustu vyjmeme a drobně nasekáme. Vývar si ponecháme a dáme do něj...
Morkové kosti dáme vařit na 10 min do hovězího na vývar. Rohlíky si pokrájíme na malé kostičky. Morek vyškrábneme na pánvičku a...

RECEPTY