Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Těsto:
150g polohrubé mouky
100g mletých neloupaných mandlí
70g cukru
1 lžíce vanilkového cukru viz Jak na to
1 vejce
2 lžíce mléka
100g změklého tuku (Héra, máslo, Zlatá Haná, apod.)
Náplň:
200g žervé, nebo lučiny nebo paloučku
3 vejce
2 lžíce cukru
100g marcipánu
4 hrušky menší
citr. šťáva
mandle (nemusí být)
Na těsto všechny ingredience rychle zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme do chladničky odpočinout min 30 min nejlépe přes noc.
Sýr, vejce a cukr našleháme do hladkého krému.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jadřinec. Pokapeme citr. šťávou.
Rozpálíme troubu na 200°C. Těsto rozválíme na velikost formy i s okraji. Těsto rozprostřeme do koláčové formy. Na to nalijeme sýrový krém a hrušky řeznou stranou nahoru. Každý důlek po jadřinci naplníme marcipánem. Můžeme ozdobit mandličkou. Pečeme asi 35 min.
PS: Já, se zbytku marcipánu, ještě vykrájela malé hruštičky, a koláč jimi po upečení ozdobila.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved