Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Odlehčená panna cotta s kiwi

Na závěr velikonočního hodování něco lehkého a docela zdravého

SUROVINY

10g želatiny – 6 plátků
100 ml studeného mléka
250ml smetany ke šlehání
200ml podmáslí
3 – 4 vrchovaté lžičky moučkového cukru
4 kiwi
1 – 2 lžíce vanilkového cukru – viz jak na to

POSTUP

Plátky želatiny namočíme do studeného mléka.

Smetanu zahřejeme a před bodem varu jí stáhneme.

Do této horké smetany dáme namočenou želatinu i s mlékem a mícháme, dokud se želatina nerozpustí.

Přidáme cukr a opět mícháme do rozpuštění. Přidáme podmáslí. Zamícháme

Nalijeme do připravených mističek, kalíšků či skleniček.

Necháme nejlépe přes noc v chladu zatuhnout.

Kiwi oloupeme a rozmixujeme. Postupně přidáváme cukr dle chuti. Zamícháme a dáváme se zatuhlou panna cottou.

Zdobíme dle fantazie jedlými květy nebo na velikonoce třeba čokoládovými vajíčky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rýži propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme mléko, kokosové mléko, cukr, grepovou kůru. Za stálého míchání uvaříme...
Žloutky našleháme s ½ cukru a máslem do pěny. Přidáme tvaroh, ořechy a mouku s práškem do pečiva. Bílky našleháme s druhou ½ cukru...
Hrušky oloupeme, ponecháme stopku a spodem odstraníme jadřinec. Otvor naplníme rozmačkanou nivou. Obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Připravíme si vyšší hrnec...

RECEPTY