Těstoviny s cuketou a brynzou

Proč si zamiluješ těstoviny s cuketou a brynzou?

Rychlé, jednoduché a sezónní jídlo, které je hotové za pár minut. Těstoviny s cuketou a brynzou jsou ideální jako letní oběd – skvělé i na chalupě, kde se vaří z čerstvých surovin přímo ze zahrady. Kombinace jemné cukety, žampionů a výrazné brynzy ti vykouzlí na talíři opravdové kouzlo.

SUROVINY

2 lžíce oleje olivového
plátek másla
3 stroužky česneku bez klíčku
500g cukety
8 žampionů čerstvých
500g těstovin jakékoliv nebo domácí viz. základní recepty
100 – 150ml mléka
125g brynzy
12 – 16 větších listů lichořeřišnice
sůl, pepř,

Shrnutí

POSTUP

Brynzu v misce rozmačkáme, zalijeme mlékem a umícháme na kaši.

Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku, cuket a žampionů. Smažíme asi tak 10 min. (Já mám ráda, když jsou cukety ještě trošku tvrdé).

Během toho uvaříme těstoviny dle návodu na obalu nebo domácí.

Do cuket přidáme mléko s brynzou. Vsypeme těstoviny a promícháme. Přihodíme nasekané listy lichořeřišnice. Opepříme a opatrně osolíme.

Tipy a obměny receptu

  • Místo brynzy můžeš použít i čerstvý kozí sýr.

  • Lichořeřišnici můžeš nahradit rukolou nebo baby špenátem.

  • Pokud máš domácí těstoviny, použij je – výsledek bude ještě lepší!

Mohu recept připravit bez mléka?
Ano, brynzu lze rozmíchat i v rostlinném mléce nebo troše vody.

Jak dlouho jídlo vydrží v lednici?
Ideálně zkonzumuj do 2 dnů. Ohřívej opatrně, aby se brynza nesrazila.

Tento recept je skvělou volbou pro milovníky rychlých a zdravých jídel. Spojení čerstvých bylinek, zeleniny a sýrů přinese do tvé kuchyně chuť léta.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 2 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Vývar připravíme dle sekce základní recepty. Čerstvou zeleninu si nakrájíme třeba na julienne a vhodíme ji do vývaru těsně před...
Brambory okrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit. Když jsou měkké, přihodíme zelí a plátek másla. Povaříme. Do zakysané smetany...
Nejdříve si připravíme těstoviny. (i den předem) Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. Nakrájíme ji na kostky v průměru 1cm. Na hlubší...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Broskvovo-jahodová kvašená limonáda je domácí fermentovaný nápoj s jemným perlením a ovocnou chutí. Vyzkoušej zdravé osvěžení plné probiotik....
Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky. Fleky uvaříme v osolené vodě dle návodu. (Já pokud nechci vařit uzenou polévku –...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x