Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Houbový tataráček

SUROVINY

50g másla
1 cibule nebo 2 šalotky
1 pórek
2 stroužky česneku
200g hub hřibovitých
2 lžičky hrubozrnné hořčice
2 lžíce zakysané smetany
tymián, sůl

POSTUP

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme.

Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek a houby. Chvilku dusíme, aby houby byli měkké. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do směsi přidáme hořčici a zakysanou smetanu. Osolíme a ochutíme tymiánem.

Podáváme na opečeném chlebu, bagetě, které můžeme ještě potřít česnekem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Připravíme si mističky. Želatinu namočíme. Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme cukr a zahřejeme těsně k bodu varu. Odstavíme z plotýnky a nasypeme nasekanou čokoládu...
Syrovou řepu, jablka i křen okrájíme a nastrouháme. Přidáme špetku cukru, soli a zakápneme vinným octem nebo jablečným. Tip: Buď...
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a...

RECEPTY