Králík se zimní zeleninou

„Zase králíka, ani Punťa to už nežere.“ Zato my ho milujeme.

SUROVINY

1 králík naporcovaný (asi na 6 kousků)
150 g slaniny (6 plátků)
1 plátek másla na vymazání pekáčku
3 plátky másla
100ml vývaru
100ml bílého vína
250ml smetany
1 lžička škrobu
500 g kapustiček
2 větší mrkve nebo 500g baby karotky
100g žampionu
1 plátek másla
1 cibule
bílý pepř, sůl, muškátový oříšek

Shrnutí

POSTUP

Králíka naporcujeme a každý kousek osolíme, opepříme a obalíme slaninou. Dáme do vymazaného pekáče. Přilijeme vývar, víno a na maso položíme plátky másla. Dáme do trouby péct na 180°C asi 60 min.

Na másle necháme orestovat cibuli nakrájenou na půl kolečka, přidáme žampiony, kapustičky na půlky a mrkev na kolečka (nebo baby mrkev v celku) osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Krátce podusíme. My máme rádi zeleninu tvrdou, ale pokud ji chcete měkkou, před restováním ji budete muset povařit asi 5 min.

Měkké maso vyndáme z pekáče a šťávu zjemníme smetanou. Necháme trochu povařit. Pokud máte rádi zahuštěné šťávy, rozmícháme lžičku škrobu v troše vody a nalijeme do šťávy. Krátce povaříme. Vrátíme maso a přidáme zeleninu.

PS: Můžeme podávat s bramborovými noky (viz Jak na to), ale nám stačí vždy zelenina a králík.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky.(Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani...
Játra očistíme, zbavíme se všech bílých blanek. Česnek oloupeme a vše umeleme. V misce utřeme změklé máslo s vajíčkem, přidáme...
Omyté, očištěné ředkvičky nakrájíme třeba na osminky a cibulku na kolečka. Olej, citronovou šťávu, med, vodu, sůl a pepř umícháme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Jahody nakrájíme na...
Zakysanou smetanu ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a drobně nasekaným koprem. Kiwi nakrájíme na kostičky. Krevetky hodíme na máslo a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Kvašené limonády jsou jedním z nejlepších způsobů, jak si užít přírodní osvěžení, které je nejen chutné, ale i zdravé. Díky...
Objev lehké dezerty s tvarohem! Inspiruj se recepty a pečení s tvarohem z mého webu a zkus jednoduché koláče i...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x