Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bábovka se svařeným vínem a vínovou polevou

SUROVINY

Svařené víno:
75ml červeného vína
2 polévkové lžíce citronové šťávy
2ks celé skořice
10 hřebíčků
1 polévková lžíce cukru
nastrouhaná kůra z ½ citronu

Těsto:
200g másla
200g cukru
1 lžíce vanilkového cukru
4 vejce
200g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
50g strouhané čokolády

Poleva:
250g cukru
3 lžíce červeného vína

POSTUP

Svařené víno:

Vše svaříme a necháme vychladnout.

Těsto:

Změklé máslo utřeme s cukrem, (nejlépe to jde šlehačem) do krásného hladkého krému. Postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Přilijeme svařené přecezené víno. Řádně promícháme. Přisypeme čokoládu. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě180°C asi 50 min.

Bábovku necháme vychladnout, poté ji vyklopíme a polijeme polevou.

Poleva:

Vše umícháme do hladké polevy.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ovoce rozmačkáme a smícháme s cukrem dle chuti. Dáme stranou. Sýr, jogurt, 125 ml smetany a cukr našleháme. Želatinu namočíme...
Těstem vyložíme formu a propícháme vidličkou. Na másle orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky do křupava. Přihodíme nakrájený pórek na kolečka....
Palačinky připravíme dle základního receptu – viz „Jak na to“ Na omáčku si na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cukr a...

RECEPTY