Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Celerová remuláda

Skvělá zdravá náhrada za tatarku v bagetách, toustech a podobně.

SUROVINY

1 menší celer
4 lžíce majonézy – viz Základní recepty
½ lžíce kremžské hořčice
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z citronu
sůl, pepř

POSTUP

Celer okrájíme. Pokud možno ho nestrouháme, spíše nakrájíme na julienn. Hned ho pokapáme citronovou šťávou, aby nám nezhnědl. Přidáme majonézu, hořčice, smetanu a vše promícháme. Ochutíme solí, pepřem a necháme odležet.

PS: toto je recept od proslulého francouzského kuchaře Escoffiera.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme česnek utřený...
Mléko s vodou nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme sůl, vhodíme nudle. Vaříme 8 – 10 min. Scedíme a nechámee...
Plátky želatiny namočíme do studeného mléka. Smetanu zahřejeme a před bodem varu jí stáhneme. Do této horké smetany dáme namočenou...

RECEPTY