Celerová remuláda

Skvělá zdravá náhrada za tatarku v bagetách, toustech a podobně.

SUROVINY

1 menší celer
4 lžíce majonézy – viz Základní recepty
½ lžíce kremžské hořčice
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce dijonské hořčice
šťáva z citronu
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Celer okrájíme. Pokud možno ho nestrouháme, spíše nakrájíme na julienn. Hned ho pokapáme citronovou šťávou, aby nám nezhnědl. Přidáme majonézu, hořčice, smetanu a vše promícháme. Ochutíme solí, pepřem a necháme odležet.

PS: toto je recept od proslulého francouzského kuchaře Escoffiera.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Srdce očistíme pod proudem vody (někdy v útrobách bývá sražená krev) Maso zalijeme studenou vodou, jen tak aby bylo ponořené....
Ingredience na těsto zpracujeme na vále. Těsto dáme odpočinout do chladničky. Potom ho rozválíme na plech na pečící papír a...
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilkovým cukrem,...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. V kastrolu zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a vložíme rozsekané maso a necháme tu cibulku dusiti...
150g mouky prosejeme na vál, přidáme mák, cukr, tuk, vejce a prášek do pečiva. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x