Mrkvové cupcakes se sýrovým krémem

SUROVINY:

Těsto: (hrnek 240- 250 ml)
1 hrnek hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
4 – 6 lžic cukru tmavého
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 vejce
8 – 10 lžic mléka
4 lžíce oleje
2 střední mrkve (asi 120g)

Sýrový krém:
125 -150g krémového sýra (philadelphia, ricota. gervais)
plátek změklého másla (50g)
4 lžíce moučkového cukru
kůra a šťáva z ½ pomeranče

POSTUP:

Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. Troubu rozehřejeme na 190°C. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr, koření. Vše zamícháme. Přidáme vejce, mléko, olej a nakonec nastrouhanou mrkev i se šťávou. (Nelekněte se, že těsto je tužší, ona mrkev pustí při pečení ještě šťávu) Těsto rozdělíme do košíčků. Pečeme asi 25 min. Vyzkoušíme špejlí. Zapíchneme do prostředka muffiny špejli a pokud je po vytažení suchá, těsto je hotové.

Na sýrový krém našleháme máslo a sýr. Přidáme cukr dle chuti a kůru a šťávu z pomeranče

PS: Cupcakes peču moc ráda – jsou to takové malé dortíčky. Dají se krásně zdobit a plnit. Využijete do nich všechny zbytky ovoce, čokolád, ořechů, marcipánu apod.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK