Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Zase králíka, fuj ani Puňťa to nežere. Ale my s chutí
1 králík nebo 4 králičí stehna
4 stroužky česneku
150g špeku či slaniny
2 lžíce másla
Sůl, pepř
100 ml vody či vývaru nebo polévky
Králíka očistíme.
Asi tak z poloviny špeku či slaniny nakrájíme klínky a tě mi králíka prošpikujeme.
Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem (já česnek strouhám, protože nesnáším mytí lisu na česnek, ale fakt hodně).
Druhou půlku špeku nakrájíme na malé kostičky. Pekáček vymažeme máslem, dáme špek a na to dáme králíka. Podlijeme polovinou vody. Přiklopíme. Pečeme při 200°C asi 1 hodinu. Kontrolujeme a králíka přeléváme vypečenou šťávou.
Když je maso měkké, odklopíme a opečeme kůrčičku.
PS: nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem a špenátem (viz základní recepty)
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved