Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Králík pečený s česnekem a slaninou.

Zase králíka, fuj ani Puňťa to nežere. Ale my s chutí

SUROVINY

1 králík nebo 4 králičí stehna
4 stroužky česneku
150g špeku či slaniny
2 lžíce másla
Sůl, pepř
100 ml vody či vývaru nebo polévky

POSTUP

Králíka očistíme.

Asi tak z poloviny špeku či slaniny nakrájíme klínky a tě mi králíka prošpikujeme.

Maso osolíme, opepříme a potřeme rozmačkaným česnekem (já česnek strouhám, protože nesnáším mytí lisu na česnek, ale fakt hodně).

Druhou půlku špeku nakrájíme na malé kostičky. Pekáček vymažeme máslem, dáme špek a na to dáme králíka. Podlijeme polovinou vody. Přiklopíme. Pečeme při 200°C asi 1 hodinu. Kontrolujeme a králíka přeléváme vypečenou šťávou.

Když je maso měkké, odklopíme a opečeme kůrčičku.

PS: nejlépe chutná s bramborovým knedlíkem  a špenátem (viz základní recepty)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme špenát. Jednu cibuli nakrájíme najemno. Tu si na 1 lžíci tuku zesklovatíme, přihodíme přebraný špenát. Počítáme na...
Těstem vyložíme formu a propícháme vidličkou. Na másle orestujeme nakrájenou slaninu na kostičky do křupava. Přihodíme nakrájený pórek na kolečka....
Na vále všechny ingredience zpracujeme až je těsto krásně vláčné a hladké. Těsto zabalíme do folie a necháme v lednici asi...

RECEPTY