Jarní bramborový salát a filet ze pstruha

SUROVINY:

600g salátových brambor
2 vejce uvařené natvrdo
4 zelené jarní cibulky
1 svazek ředkviček
100 g sójových klíčků (nemusí být)
1 hrst špenátu nebo ledového salátu
3 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř
3 lžíce jogurtu
4 lžíce majonézy
1 lžička hořčice plnotučné
1 malá lžička cukru

POSTUP:

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy. Ředkvičky omyjeme. Vše nakrájíme buď na větší kostky, nebo jen na půlkolečka. Špenát nebo ledový salát nakrájíme na proužky. Vše dáme do mísy.

V menší mističce zamícháme jogurt, majonézu, hořčici, ocet, cukr, sůl a pepř. Nalijeme do mísy na brambory se zeleninou. Vše promícháme.

Filet ze pstruha jen nasolíme a opepříme. Můžeme kůži poprášit hladkou moukou. Na pánvičce rozehřejeme přepuštěné máslo nebo máslo s trochou oleje. Filety dáme na pánev kůží dolů a pečeme asi 4 min. Otočíme, pečeme asi jen 1 min. Podáváme.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK