Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
A zase ta cuketa!
500g mletého masa hovězího, vepřového
1 střední cuketa
1 vejce
2 stroužky česneku
sůl, pepř
špetka majoránky
strouhanka
olej na smažení
Maso umeleme. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme ji. Do mísy dáme maso, cuketu, vejce a nastrouhaný česnek. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Pořádně propracujeme, nejlépe to jde samozřejmě rukama. Necháme trochu odpočinout. Teď začneme přidávat strouhanku do konzistence, aby nám držely karbanátky pohromadě. Nejde přesně určit kolik té strouhanky, protože každá cuketa obsahuje jinačí množství vody. Vytvoříme karbanátky, které ještě obalíme ve strouhance.
Smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Dáváme na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný olej. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a kyselou okurkou.
PS: Tyto karbanátky jdou zdravější péct i v troubě na pečícím papíru.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved