1 červená cibule
snítka tymiánu
1 bobkový list
180 ml červeného vína
100 ml vývaru
sůl a pepř
hroznové víno
Vinná omáčka:
Na másle opékáme asi 5 min červenou cibuli na krájenou na klínky. Přidáme tymián a bobkový list a přilejeme červené víno. Svaříme na polovinu, přidáme hovězí vývar nebo rybí a ještě povaříme. Přecedíme. Přidáme pokrájené hroznové víno na půlky (vyndáme pecičky) a prohřejeme. (Některé víno se sloupne jako rajče, tak před podáváním šlupičky odstraním)
Pečené brambory
Brambory umyjeme, rozkrojíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtiny a dáme na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu na 220°C. Osolíme.
Pstruh
V misce smícháme strouhanku, limetkovou kůru, petržel, sůl a pepř. Filety ze pstruha osušíme, kůži potřeme vajíčkem a položíme kůží do směsi. Přimáčkneme. Smažíme na másle nejprve kůží dolů. Potom obrátíme a po 1 min vyndáme.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved