Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rybí menu

v mnoha rodinách v našich zeměpisných šířkách a délkách, se stále o rybě hovoří jen před Vánoci. Je to škoda, ryba by se zcela určitě měla dostat na náš stůl častěji. Proč? Důvodů je mnoho.

Za prvé, rybí maso je zdravé.

Za druhé, má nízký obsah tuku.

Za třetí obsahuje spoustu vitamínu.

A to hlavně, za čtvrté, je hrozně dobré!!!

Sestavit menu není jen tak. Dlouho o tom musíte přemýšlet, aby se chutě doplňovaly nebo aby gradovaly. Nesmí se přebíjet, ale prolínat. Občas je pro mne složitější menu vymyslet, než uvařit.

A jaké víno k rybímu menu?

K předkrmu bylo doporučeno (sommelierem panem Makovcem) růžové víno, např. Cabernet Sauvignon. Do polévky jsem použila Sauvignon – bílé suché víno. K teplému předkrmu a hlavnímu chodu se hodí Rulandské bíléRyzlink vlašský i Ryzlink rýnský.

Kapra (i uzeného), pstruhy, ale i slávky jsem koupila v Rybárně na Tř. 9. května v Táboře. V prodejně jsem si ryby nejdříve zamluvila a poprosila, zda by mi pstruhy nevyfiletovali. Ochotně mi vyšli vstříc. Druhý den měli vše připraveno a dobře upraveno. Byla jsem moc spokojená a jistě rybárnu opět navštívím.

MENU

Rybí dortík z uzeného kapra, salát z červené řepy a mrkvový kaviár (viz. recept)

Rybí polévka se šafránem

Mořská treska, batátové pyré a jarní zelenina s máslovou omáčkou

Jarní bramborový salát a filet ze pstruha (viz. recept)

Pomerančový sorbet na modré laguně

SDÍLET

DALŠÍ

DEGUSTACE

Naučte se používat plevel v kuchyni, je zadarmo a chutná skvěle...
Toto degustační menu bylo sestaveno na přání mé kamarádky pro její rodinu jako vánoční dárek. (Už u mě...
Další degustace, tentokrát na téma houby....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Rozpustíme si máslo. Mouky, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...
Kotletky osolíme, opeříme a obalíme v hladké mouce nebo maso nakrájíme na kostky a postupujeme stejně. V kastrolu zpěníme sádlo a cibuli...

RECEPTY