Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančový punč

SUROVINY

1l vody
½ l dobrého rumu
250g cukru
10 pomerančů

POSTUP

Pomeranče pečlivě v horké vodě umyjeme. Nebo použijeme bio pomeranče. Ze všech pomerančů odkrájíme kůru tence bez bílé dužiny. Do kastrolu dáme vařit vodu s cukrem a pomerančovou kůrou. Vaříme asi 10 min. Do džbánu na punč vymačkáme pomerančovou šťávu, přilijeme rum, zalijeme vařící sirupem a promícháme. Naběračkou nabíráme i s kousky kůry a ihned podáváme.

Když byste chtěli si připravit punč jen pro sebe nebo pro menší společnost. Tak si připravíme sirup s pomerančovou šťávou, který nám v uzavřené sklenici v lednici vydrží i pár týdnů. Potom když si budeme chtít připravit punč, dáme do sklenice rum a sirup si ohřejeme a nalijeme na rum.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklý tuk našleháme s cukrem a postupně zašleháváme vajíčka. Přidáme vanilkový cukr. Přilijeme šlehačku a prošleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a...
Máslo ušleháme s cukrem do pěny. Potom postupně zašleháme vajíčka pokojové teploty. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a zapracujeme ji do pěny....
Uzené maso umeleme nebo nastrouháme nahrubo. Najemno nakrájíme vajíčka a okurky, nebo vše můžeme nastrouhat nahrubo a vmícháme do majonézy....

RECEPTY