Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančový punč

SUROVINY

1l vody
½ l dobrého rumu
250g cukru
10 pomerančů

POSTUP

Pomeranče pečlivě v horké vodě umyjeme. Nebo použijeme bio pomeranče. Ze všech pomerančů odkrájíme kůru tence bez bílé dužiny. Do kastrolu dáme vařit vodu s cukrem a pomerančovou kůrou. Vaříme asi 10 min. Do džbánu na punč vymačkáme pomerančovou šťávu, přilijeme rum, zalijeme vařící sirupem a promícháme. Naběračkou nabíráme i s kousky kůry a ihned podáváme.

Když byste chtěli si připravit punč jen pro sebe nebo pro menší společnost. Tak si připravíme sirup s pomerančovou šťávou, který nám v uzavřené sklenici v lednici vydrží i pár týdnů. Potom když si budeme chtít připravit punč, dáme do sklenice rum a sirup si ohřejeme a nalijeme na rum.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme pokrájené houby a restujeme asi 5 min. Přendáme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme čerstvý špenát,...
Cibuli pokrájíme a osmahneme jí na másle, přihodíme houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Do mísy dáme pokrájené rohlíky,...
Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...

RECEPTY