Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančový punč

SUROVINY

1l vody
½ l dobrého rumu
250g cukru
10 pomerančů

POSTUP

Pomeranče pečlivě v horké vodě umyjeme. Nebo použijeme bio pomeranče. Ze všech pomerančů odkrájíme kůru tence bez bílé dužiny. Do kastrolu dáme vařit vodu s cukrem a pomerančovou kůrou. Vaříme asi 10 min. Do džbánu na punč vymačkáme pomerančovou šťávu, přilijeme rum, zalijeme vařící sirupem a promícháme. Naběračkou nabíráme i s kousky kůry a ihned podáváme.

Když byste chtěli si připravit punč jen pro sebe nebo pro menší společnost. Tak si připravíme sirup s pomerančovou šťávou, který nám v uzavřené sklenici v lednici vydrží i pár týdnů. Potom když si budeme chtít připravit punč, dáme do sklenice rum a sirup si ohřejeme a nalijeme na rum.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku si prosejeme na vál, přidáme prášek do pečiva, uděláme důlek, vklepneme vejce,...
Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, máslo nakrájené na menší kousky, vejce a mléko. Vypracujeme hladké těsto,...

RECEPTY