Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Kategorie, CuisineRecept na4 porce

SUROVINY:

 500 g tvarohu - kostka
 3 vejce
 100 másla
 sůl
 130150 g dětské krupičky
 500 g jahod
 1 zakysaná smetana
 60 g másla
 1 lžička cukr
 1 lžička strouhanky
 0,50 lžičky skořice

POSTUP:

Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem, tvarohem a špetkou soli. Z bílků ušleháme sníh. Sníh a krupičku postupně zpracujeme do žloutkovo-tvarohového krému. Krupičku přidáváme postupně, protože velikost vajec je různá a i tvaroh je jiné kvality. Těsto necháme 15 min odpočinout. Jahody očistíme. 12 – 16 jahod si necháme do knedlíků.


Zbytek rozmačkáme s moučkovým cukrem dle chuti a přimícháme zakysanou smetanu. Dáme stranou.
Z tvarohového těsta uděláme váleček, který pokrájíme na 12 nebo 16 dílků. Z nich vytvoříme placičky, do kterých zabalíme jahodu. Uděláme kuličku. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 10min. Máslo rozpustíme, přisypeme strouhanku a trochu opražíme. Přidáme cukr a skořici. Vše promícháme.
Na talíř dáme zakysanou smetanu s jahodami, na ní posadíme knedlíky a posypeme strouhankou. Pro milovníky cukru ještě řádně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Suroviny

 500 g tvarohu - kostka
 3 vejce
 100 másla
 sůl
 130150 g dětské krupičky
 500 g jahod
 1 zakysaná smetana
 60 g másla
 1 lžička cukr
 1 lžička strouhanky
 0,50 lžičky skořice

Postup

1

Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem, tvarohem a špetkou soli. Z bílků ušleháme sníh. Sníh a krupičku postupně zpracujeme do žloutkovo-tvarohového krému. Krupičku přidáváme postupně, protože velikost vajec je různá a i tvaroh je jiné kvality. Těsto necháme 15 min odpočinout. Jahody očistíme. 12 – 16 jahod si necháme do knedlíků.


Zbytek rozmačkáme s moučkovým cukrem dle chuti a přimícháme zakysanou smetanu. Dáme stranou.
Z tvarohového těsta uděláme váleček, který pokrájíme na 12 nebo 16 dílků. Z nich vytvoříme placičky, do kterých zabalíme jahodu. Uděláme kuličku. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 10min. Máslo rozpustíme, přisypeme strouhanku a trochu opražíme. Přidáme cukr a skořici. Vše promícháme.
Na talíř dáme zakysanou smetanu s jahodami, na ní posadíme knedlíky a posypeme strouhankou. Pro milovníky cukru ještě řádně pocukrujeme moučkovým cukrem.

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.