Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
500g tvarohu – kostka
3 vejce
100g másla
sůl
130 – 150g dětské krupičky
500g jahod
1 zakysaná smetana
60g másla
1 lžička cukr
1 lžička strouhanky
½ lžičky skořice
Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem, tvarohem a špetkou soli. Z bílků ušleháme sníh. Sníh a krupičku postupně zpracujeme do žloutkovo-tvarohového krému. Krupičku přidáváme postupně, protože velikost vajec je různá a i tvaroh je jiné kvality. Těsto necháme 15 min odpočinout.
Jahody očistíme. 12 – 16 jahod si necháme do knedlíků. Zbytek rozmačkáme s moučkovým cukrem dle chuti a přimícháme zakysanou smetanu. Dáme stranou.
Z tvarohového těsta uděláme váleček, který pokrájíme na 12 nebo 16 dílků. Z nich vytvoříme placičky, do kterých zabalíme jahodu. Uděláme kuličku. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 10min. Máslo rozpustíme, přisypeme strouhanku a trochu opražíme. Přidáme cukr a skořici. Vše promícháme.
Na talíř dáme zakysanou smetanu s jahodami, na ní posadíme knedlíky a posypeme strouhankou. Pro milovníky cukru ještě řádně pocukrujeme moučkovým cukrem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved