Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Francie

Toto degustační menu bylo sestaveno na přání mé kamarádky pro její rodinu jako
vánoční dárek. (Už u mě vše ochutnala a chtěla to dopřát i svým blízkým, což mě
velice těší). 
Trochu opožděný dárek, ale v dnešní uspěchané době dát dohromady dvě
samostatně fungující a zaneprázdněné rodiny je prostě problém.

Pod stromečkem našli alespoň poukázku na menu inspirované klasikou francouzské kuchyně, která mne hrozně inspiruje. Každý kdo se o gastronomii a vaření zajímá, by se měl
seznámit s knihou Auguste Escoffiera, biblí francouzské kuchyně.

Co region to jiná úprava klasických jídel. Já poprvé ochutnala například cibulačku jako čistý vývar se zapečenou bagetou. (A tak ji teď podávám). Z historie je známo, že se cibulačka vařila ze šampaňského, jinde se připravuje z místního bílého vína a třeba v Normandii se používá cider.

MENU

Rillettes z vepřového masa

Cibulová polévka

Sendvič Croque mosieur se zeleninou ratatouille

Hovězí po burgundsku

Créme brulée

SDÍLET

DALŠÍ

DEGUSTACE

Bílý i zelený chřest je naprosto stejná rostlina s tím rozdílem, že bílý roste pouze...
Milé a milí, už několik let zvu mého bratra s dětmi (no s dětmi 24 a 18 let) na Štěpána na oběd....
Další degustace, tentokrát na téma houby....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme. Mažeme na...
Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem. Vrstva jablková: Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na...
Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit....

RECEPTY