Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Toto degustační menu bylo sestaveno na přání mé kamarádky pro její rodinu jako
vánoční dárek. (Už u mě vše ochutnala a chtěla to dopřát i svým blízkým, což mě
velice těší). Trochu opožděný dárek, ale v dnešní uspěchané době dát dohromady dvě
samostatně fungující a zaneprázdněné rodiny je prostě problém.
Pod stromečkem našli alespoň poukázku na menu inspirované klasikou francouzské kuchyně, která mne hrozně inspiruje. Každý kdo se o gastronomii a vaření zajímá, by se měl
seznámit s knihou Auguste Escoffiera, biblí francouzské kuchyně.
Co region to jiná úprava klasických jídel. Já poprvé ochutnala například cibulačku jako čistý vývar se zapečenou bagetou. (A tak ji teď podávám). Z historie je známo, že se cibulačka vařila ze šampaňského, jinde se připravuje z místního bílého vína a třeba v Normandii se používá cider.
Rillettes z vepřového masa
Cibulová polévka
Sendvič Croque mosieur se zeleninou ratatouille
Hovězí po burgundsku
Créme brulée
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved