Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jarní salát se zastřeným vejcem

SUROVINY

jakýkoliv zelený listový salát
bílá ředkev
mrkev
vejce – voda, ocet
sůl
olej
pepř

POSTUP

Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše promícháme. Připravíme zastřené vejce. Salát rozdílíme na talíře a na každý dáme zastřené vejce. Opepříme. Podáváme s opečenou bagetkou nebo toustem. Tento salát dělám jen s kapkou oleje, protože potom krásně vyteče ten žloutek do zeleniny a krásně to spojí.

Zastřené vejce: Dáme vařit osolenou vodu se lžící octa. Až se začne vařit, stáhneme plemen. Pomocí lžíce uděláme vír a do prostředka rozklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty, aby byl žloutek krásně tekutý.

Tip: Mě zbyl od oběda kuřecí řízek obalený v celozrnné mouce a tak jsem si to ještě vylepšila nakrájeným řízkem na nudličky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutkový krém: Část mléka nalijeme do hrnce. Trochu mléka si ponecháme v odměrné nádobě a v ní rozmícháme pudinkové prášky a rozšleháme...
Česnek rozmačkáme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme....
Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem. Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku...

RECEPTY