Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jarní salát se zastřeným vejcem

SUROVINY

jakýkoliv zelený listový salát
bílá ředkev
mrkev
vejce – voda, ocet
sůl
olej
pepř

POSTUP

Salát natrhám, ředkev i mrkev nařežeme škrabkou na tenké plátky. Vše dáme do mísy, zakapeme olivovým olejem, osolíme a vše promícháme. Připravíme zastřené vejce. Salát rozdílíme na talíře a na každý dáme zastřené vejce. Opepříme. Podáváme s opečenou bagetkou nebo toustem. Tento salát dělám jen s kapkou oleje, protože potom krásně vyteče ten žloutek do zeleniny a krásně to spojí.

Zastřené vejce: Dáme vařit osolenou vodu se lžící octa. Až se začne vařit, stáhneme plemen. Pomocí lžíce uděláme vír a do prostředka rozklepneme vejce. Vaříme asi 3 minuty, aby byl žloutek krásně tekutý.

Tip: Mě zbyl od oběda kuřecí řízek obalený v celozrnné mouce a tak jsem si to ještě vylepšila nakrájeným řízkem na nudličky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše...
Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce dáme olej a osmahneme na něm zeleninu dozlatova. Přidáme čočku a rozmačkaný česnek. Prohodíme...

RECEPTY