Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Co dělat s přebytkem rebarbory: 3 jednoduché nápady, jak ji chutně využít

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už nevíš, co s ní? Tady máš tři tipy, jak ji rychle a chutně zpracovat. A navíc: některé z těchto receptů najdeš rovnou na našem webu!

1. Rebarborový koláč – klasika, která nikdy nezklame

Sladký korpus, šťavnatá rebarbora a třeba drobenka navrch. Skvělý způsob, jak využít rebarboru a potěšit celou rodinu. Vyzkoušej naše koláčky s rebarborou a jahodami – sladkost jahod krásně vyváží kyselost rebarbory. Nebo klasický mřížkový koláč.

2. Rebarborová marmeláda s vanilkou

Rebarboru nakrájej na malé kousky, zasyp cukrem, přidej citronovou šťávu a pravou vanilku nebo vanilkový extrakt který si můžete jednoduše vyrobit doma. Nech chvíli pustit šťávu a pak vař do zhoustnutí. Hotovou marmeládu nalij do skleniček. Výsledkem bude voňavá dobrota, kterou můžeš použít do jogurtu, na lívance nebo na chleba s máslem.

3. Domácí sirup z rebarbory

Sirup je osvěžující a ideální do limonád nebo koktejlů. Uvař rebarboru s cukrem a vodou, sceď a nalij do lahví. U nás najdeš i tipy, jak podobný sirup ze šípku zavařit a uchovat co nejdéle – princip je velmi podobný!

Bonus: Rebarborový crumble

Pokud máš rád/a rychlovky do trouby, připrav si crumble – třeba místo jahod použij rebarboru, nebo obojí dohromady. Kombinace sladké drobenky a kyselého ovoce nikdy nezklame.

Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a mandle. Zamícháme. Přidáme mléko, vejce a zavařeninu. Vše pořádně promícháme....
Nakrájíme švestky na malé kousky. Upečené palačinky naplníme švestkami. Pekáč vymažeme, naskládáme palačinky. Na přeliv vše zamícháme metličkou. Nalijeme na...

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouku, kakao, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse....
Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a tuk na větším. Mouku prosejeme na vál, přidáme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x