Pomerančové řezy

KategorieRecept na4 porce

SUROVINY:

TĚSTO
 300g másla
 150g cukru
 4 vejce
 200g polohrubé mouky
 50g škrobové moučky
 1 sáček kypřícího prášku
 1 lžička strouhaného zázvoru
 kůra z 1 pomeranče
 šťáva z ½ pomeranče
Smetanový krém
 250g tvarohu
 250ml smetany ke šlehání
 kůra a šťáva z ½ pomeranče
 3 lžíce cukru moučkového
Na ozdobu
 kůra z ½ pomeranče nakrájená na jemná vlákna
 šťáva z jednoho pomeranče
 1 lžíce cukru
 1 lžíce rumu

POSTUP:

TĚSTO


Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°C na plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.

SMETANOVÝ KRÉM


Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.

NA OZDOBU


Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.

Suroviny

TĚSTO
 300g másla
 150g cukru
 4 vejce
 200g polohrubé mouky
 50g škrobové moučky
 1 sáček kypřícího prášku
 1 lžička strouhaného zázvoru
 kůra z 1 pomeranče
 šťáva z ½ pomeranče
Smetanový krém
 250g tvarohu
 250ml smetany ke šlehání
 kůra a šťáva z ½ pomeranče
 3 lžíce cukru moučkového
Na ozdobu
 kůra z ½ pomeranče nakrájená na jemná vlákna
 šťáva z jednoho pomeranče
 1 lžíce cukru
 1 lžíce rumu

Postup

1

TĚSTO


Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°C na plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.

SMETANOVÝ KRÉM


Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.

NA OZDOBU


Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.

Pomerančové řezy
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.