SUROVINY:
TĚSTO
300 g másla
150 g cukru
4 vejce
200 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky
1 sáček kypřícího prášku
1 lžička strouhaného zázvoru
kůra z 1 pomeranče
šťáva z ½ pomeranče
Smetanový krém
250 g tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z ½ pomeranče
3 lžíce cukru moučkového
Na ozdobu
kůra z ½ pomeranče nakrájená na jemná vlákna
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce cukru
1 lžíce rumu
POSTUP:
TĚSTO
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°C na plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.
SMETANOVÝ KRÉM
Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.
NA OZDOBU
Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.
Suroviny
TĚSTO
300 g másla
150 g cukru
4 vejce
200 g polohrubé mouky
50 g škrobové moučky
1 sáček kypřícího prášku
1 lžička strouhaného zázvoru
kůra z 1 pomeranče
šťáva z ½ pomeranče
Smetanový krém
250 g tvarohu
250 ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z ½ pomeranče
3 lžíce cukru moučkového
Na ozdobu
kůra z ½ pomeranče nakrájená na jemná vlákna
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce cukru
1 lžíce rumu
Postup
1
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°C na plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.
Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.
Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.
TĚSTO
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°C na plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.
SMETANOVÝ KRÉM
Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.
NA OZDOBU
Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.