Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomerančové řezy

SUROVINY

300g másla
150g cukru
4 vejce
200g polohrubé mouky
50g škrobové moučky
1 sáček kypřícího prášku
1 lžička strouhaného zázvoru
kůra z pomeranče
šťáva z ½ pomeranče

Smetanový krém
250g tvarohu
250ml smetany ke šlehání
kůra a šťáva z ½ pomeranče
3 lžíce cukru moučkového

Na ozdobu
kůra z ½ pomeranče nakrájená na jemná vlákna
šťáva z jednoho pomeranče
1 lžíce cukru
1 lžíce rumu

Shrnutí

POSTUP

Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a zašleháme zbytek cukru. Mouku smícháme s kypřícím práškem a škrobovou moučkou. Do žloutkové pěny opatrně vmícháme po částech sníh a mouku na střídačku. Těsto rozprostřeme na plech. Pečeme při 180°Cna plechu asi 15 – 20 min. Vyzkoušíme pomocí špejle. Necháme vychladnout.

Smetanový krém
Vše šlehačem našleháme do hladkého krému. Upečené těsto rozkrojíme na tři díly a krém si také rozdělíme na 3 díly. Díly slepíme na sebe smetanovým krémem. Poslední díl krému bude na vršku řezů, v kterém pomocí lžíce uděláme jemné důlky.

Na ozdobu
Vše svaříme na sirup – tak na 1/3 množství. Nalijeme do důlků v krému.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Rýži pořádně propláchneme vodou a zalijeme kokosovým mlékem a obyčejným mlékem. (dohromady 1.5l). Přidáme špetičku soli a dáme vařit. Vaříme...
Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, a přidáme houby nakrájené na větší kousky. Zaprášíme paprikou, přidáme špetku kmínu, pepř a chvilinku...
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na větší kousky dáme vařit do vody. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na malé...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra)...
Krůtí nohy opereme a očistíme. Slaninu si nakrájíme na klínky a stehna prošpikujeme. Pod kůži vložíme vždy tenký plátek máslíčka....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak upéct muffiny, které jsou opravdu vláčné a nadýchané. Praktické tipy, recepty, nejčastější chyby a jak se jim...
Objev 5 triků, jak upéct měkké sušenky, které zůstanou vláčné a chutné i několik dní. Jednoduché rady, které fungují!...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x