Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vydrželi jste se zelným salátem, nebo jste ho již vyzkoušeli? Jestli ne, tak si k němu připravte bramborové placky, ale když ještě vydržíte, tak k tomu připravíme vepřové maso v pivní omáčce. A vše dohromady to je bomba! Zatím si můžete dát bramborové placky se švestkovými povidly, anebo se švestkovým džeme s vlašskými ořechy a vínem od Singlefood.

SUROVINY

1 kg brambor
100 g hladká mouka – můžeme použít i polohrubou mouku
1 lžička sůl
olej na opékání

POSTUP

Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo těsto měkké, ale drželo pohromadě). Přidejte sůl a vypracujte na hladké těsto. S těstem se snažíme pracovat rychleji, aby nám nezřídlo.

Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na placku o síle cca 5 mm. A vykrajujeme placičky, které na pánvi opékáme na kapce oleje, můžeme i na sucho

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně...
Do mísy nasypeme obě mouky, namleté ořechy, cukr a prášek do pečiva, přidáme vejce, žloutek, změklý tuk a vlahého mléko....
Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce trochu rozmačkáme,...

RECEPTY