Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Nevím čím to je, ale šunkofleky mi nejvíce chutnají z remosky. Nějak se všechny ty chutě drží pod tím víkem a vracejí se do jídla. A ta křupavá vrchní vrstva. Mňam
400 – 500g sušených fleků kupovaných či domácích – viz Základní recepty
200g uzené krkovice
50g uzeného boku
4 vajíčka
200ml plnotučného mléka či smetany
sůl, pepř
sádlo, olej nebo třeba kůže od toho bůčku na vymazání remosky či pekáčku
Maso uvaříme a nakrájíme na kostičky.
Fleky uvaříme v osolené vodě dle návodu. (Já pokud nechci vařit uzenou polévku – najdete recept také na stánkách. Použiji vodu z masa na uvaření těstovin. Oni jsou potom takové krásně voňavé po tom uzeném.) Hlavně nerozvařit! Přecedit.
Vejce rozmícháme v mléce.
Remosku vymažeme sádlem. Vhodíme tam okapané fleky, maso, osolíme, opepříme a promícháme.
Uhladíme a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapečeme asi 30 – 45 min.
Pokud pečeme v troubě tak asi při 200°C
PS: Podáváme s kyselými okurkami nebo s okurkovým salátem, což miluji já.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved