Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Květen – to je květinové menu. Již loni jsem jedno pořádala a letos navazuji. Luční kvítí to je inspirace. Používám často kvítky na zdobení, vaření, zavařování. Květiny mi pomáhají dělat jídlo zábavnější, radostnější a hlavně barevnější. Všechny květiny a byliny jsou nasbírány u mě na chalupě – takže BIO.
Salát z louky se sýrovými chipsy a kuřecím masem
řebříček, mladé lístky pampelišek a jitrocele, šťovík, kerblík lesní, bršlice, kozí noha, mochna husí, květy pažitky, chipsy z parmazánu, kuřecí maso naložené v jogurtu s kurkumou, dresink z pomerančového balsamica
Hovězí vývar s bylinkovými nočky
hovězí vývar – viz. jak uvařit, nočky – muškátový květ, bršlice, petržel, kerblík, ozdobeno aksamitníkem neboli afrikánem
Slaný koláč s lučním býlím
slané křehké těsto, sýrová náplň s bršlicí, kerblíkem a řebříčkem, dresink ze zakysané smetany
Kachní prsa, celerové pyré, omáčka z pampelišek a tulipánový salát
kachní prsa, celerové pyré – celer, smetana, máslo, omáčka z pampelišek – pampelišky ala kapary, tulipánový salátek – klasický sladkokyselý nálev
Pavlova s jedlými květy
sněhová pusinka, malinová omáčka, šlehačka, jedlé květy – šeřík, květy ovocných stromů, poupata růže, violky, rozrazil lékařský
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved