Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Toto je skvělá volba ke snídani, pokud teda máte rádi sladkou snídani.
400g hladké mouky
3 lžíce cukru
půl kostky kvasnic (20g)
100ml vlažného mléka
3 vejce
180g másla změklého
špetka soli
100g sušených višní
máslo na vymazání formy
Dáme ohřát mléko, aby bylo jen tak vlahé.
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.
Přidáme vejce, změklé máslo a špetku soli. Dobře zaděláme. (Můžeme použít robot) Přisypeme višně a ještě jednou prohněteme. Poprášíme moukou, přikryjeme a necháme v teple kynout.
Pozor! Těsto je trochu řidší, než třeba na buchty.
Formu třeba na biskupský chlebíček vymažeme máslem.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál posypaný moukou a trochu propracujeme.
Těsto rozdělíme na tři stejné díly a zapleteme cop, který vložíme do formy.
Troubu rozpálíme na 180°C a pečeme cca 30 min.
Formu s těstem vyndáme a přikryjeme navlhčenou utěrkou, abychom neměli tvrdou vrchní kůrku.
Podáváme s máslem a višňovým džemem třeba Singlefood.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved