Čokoládová omáčka

SUROVINY:

½ l vody
200g cukru
35g kakaa
18g bramborového nebo kukuřičného škrobu (nebo ½ pudinku čokoládového nebo
vanilkového.)

POSTUP:

Vaříme stejně jako pudink. Část studené vody necháme na rozmíchání škrobu nebo pudinku. Zbytek nalijeme do hrnce, přidáme cukr, kakao a mícháme. Do teplé kakaové vody přidáme rozmíchaný škrob a nyní stále mícháme. Povaříme asi 5 min. Necháme vychladnout.

Já používám omáčku na pudink, na různé poháry, na šlehaný tvaroh, na palačinky a různá zdobení.

Tip: Pokud omáčku namícháme s rumem, získáme výborný čokoládový likér.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Pomerančové kuře
Maso

Pomerančové kuře

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva pomeranče na desce poválíme, aby

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK