Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bylinky a plevel

Naučte se používat plevel v kuchyni, je zadarmo a chutná skvěle

MENU

Bulgur s mátovým sýrem a plevelovým salátkem

Zeleninovo-bylinková polévka

Italské rizoto s plevelovým pestem

Vepřová panenka v bylinkovém kabátku s batátovým pyré

Dortík s jedlými květy

SDÍLET

DALŠÍ

DEGUSTACE

Jedlé kaštany znali už naši předkové, kteří jim připisovali léčivé, téměř magické účinky....
Bílý i zelený chřest je naprosto stejná rostlina s tím rozdílem, že bílý roste pouze...
Degustační menu na téma první republiky I. Období první republiky je obdivováno pro všudypřítomnou eleganci...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zelí nakrouháme velice najemno. Osolíme a rukama promačkáme, necháme asi ½ hodiny odležet. Potom ochutíme octem a špetkou kmínu....
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem do pěny (asi ½ hodiny ručně). My si na to vezmeme šlehač. Přidáme namleté...
Cibulu nakrájíme na kostičky. Celer a mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do hrnce dáme olej, rozpálíme a přihodíme mrkev, celer,...

RECEPTY