Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

4 plátky zadního hovězího masa
8 plátku slaniny
2 cibule
střídka chleba z jednoho krajíce
olej nebo sádlo
200 ml vody nebo vývaru

POSTUP

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme druhou cibuli na oleji nebo sádle a opečeme na něm zprudka závitky. Zalijeme vodou (lépe vývarem – viz jak na to) a dusíme. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a šťávu svaříme jen na polití závitků.

Pozor si dejte na osolení závitků! (Já měla domácí slaninu a silný vývar a šťáva po svaření byla dost slaná)

Podáváme s bramborovou kaší. (viz jak na to)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

20g másla rozpustíme. Rohlíky nebo tousty nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Kopřivy propláchneme a spaříme horkou...
Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a...
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle do zlatova. Necháme vychladit. Ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý vnitřek a...

RECEPTY