Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hovězí závitky

SUROVINY

4 plátky zadního hovězího masa
8 plátku slaniny
2 cibule
střídka chleba z jednoho krajíce
olej nebo sádlo
200 ml vody nebo vývaru

POSTUP

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme druhou cibuli na oleji nebo sádle a opečeme na něm zprudka závitky. Zalijeme vodou (lépe vývarem – viz jak na to) a dusíme. Když jsou závitky měkké, vyjmeme je a šťávu svaříme jen na polití závitků.

Pozor si dejte na osolení závitků! (Já měla domácí slaninu a silný vývar a šťáva po svaření byla dost slaná)

Podáváme s bramborovou kaší. (viz jak na to)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme...
Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo...
I když mám grilování spojené s teplem a létem, občas prostě dostanu velikou chuť na grilované maso. V misce smícháme hořčici, olej,...

RECEPTY