Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Já italské krémové risotto miluju. A jak já ho miluju, tak ho moji kluci nesnášejí. 🙂

SUROVINY

4 lžíce oleje
2 šalotky
320g rýže (kulatozrnné)
100ml suchého bílého vína
1l zeleninového vývaru
60g másla
60g parmazánu
sůl a pepř
svazek zeleného chřestu

POSTUP

Do hrnce dáme olej, přidáme šalotku nakrájenou najemno a restujeme, jen aby cibulka zesklovatěla. Přisypeme rýži a opečeme ji do té doby, než změní bílou barvu na takovou skleněnou.

K opečené rýži přilijeme víno a necháme zcela odvařit. Potom začneme přidávat vývar, ale jen tolik, aby byla rýže tak 1cm pod hladinou. Mícháme, neodcházíme.

Vývar se svaří a rýže je stále tvrdá? Přidáme opět vývar a tak pokračujeme, dokud rýži neuvaříme do měkka. Počítejte tak 15 – 20min vaření.

Mezitím si připravíme chřest. Tvrdé konce odlámeme a špičky odkrájíme a uchováme na ozdobu. Zbylé stonky chřestu nakrájíme na tenká kolečka. Do měkké rýže přidáme kolečka chřestu a necháme projít varem. Sundáme hrnec ze sporáku a do rizota vmícháme studené máslo a strouhaný parmazán. Osolíme a opeříme dle chuti. Na ozdobu použijeme odložené špičky chřestu.

PS: Já je mám ráda syrové, ale pokud vy ne, tak je blanšírujte. Rizoto ihned podáváme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek. Přidáme olej....
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z konzervy. Krátce...

RECEPTY