Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Brambory smažené na slanině

Potřebovala jsem něco rychlého k večeři a v lednici byli brambory. Vzpomněla jsem si, jak mamka často vařila větší množství brambor na loupačku, protože jsme jí je ujídali. Máslo jsme si dávali přímo na bramboru, osolili, ukousli a tak pořád dokola, něž jsme jí celou slupli.

Bože, jak mi to chutnalo. Teď by mne nejdřív napadlo, že tolik másla přece nemohu sníst, co můj cholesterol.

Taťka je měl zase rád právě na špeku. A tak jsem jídlo hned uvařila a moc jsem si pochutnala. Ono na těch jednoduchých věcech něco je!

SUROVINY

brambory
špek
sádlo
sůl, kmín

POSTUP

Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme. (Nebo použijeme z předešlého dne) Na rendlík dáme nakrájený špek a 1 lžíci sádla. Špek necháme částečně vyškvařiti a přidáme nakrájené brambory, špetku soli, špetku kmínu a brambory necháme na tom opéci. Moc na ně nechvátáme. Rychle nemícháme, ať se nám krásně osmaží. Přidáme trochu petrželky.

Podáváme se salátem nebo kyselou okurkou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Sušenky rozdrtíme na drobečky. Přidáme mléko a změklé máslo. Propracujeme. Tuto hmotu rozprostřeme do dortové formy. Dáme do lednice zatuhnout....
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu rozpálíme na...
Večer si namočíme do vody všechny luštěniny (hrách, fazole, čočka). Musí být ponořené. Druhý den přidáme kroupy a přilijeme 1l vývaru...

RECEPTY