Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Křehká mandlová srdíčka – cukroví

SUROVINY

100 g hladké mouky
50 g mandlové mouky (loupané jemně mleté mandle)
50 g moučkového cukru
100 g másla
2 žloutky
špetka soli
špetka prášku do pečiva
bílá čokoláda
cukrové zdobení nebo malá marcipánová srdíčka.

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme mandlovou mouku, cukr, změklé máslo, žloutky, sůl, prášek do pečiva a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 3 mm. Vykrajujeme srdíčka.

Pečeme při 200°C asi 10 min. Necháme vychladnout. Půl srdíčka namáčíme v rozpuštěné bílé čokoládě a zdobíme buď cukrovým zdobením a nebo malinkými srdíčky z marcipánu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do hrnce dáme máslo, kmín, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Přihodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a...
Všechny suroviny nastrouháme na hrubším struhadle. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem a spojíme majonézou dle vaší chuti. Potom jíž mažeme en na...
Uvaříme brambory ve slupce. Oloupeme. (Nebo použijeme z předešlého dne) Na rendlík dáme nakrájený špek a 1 lžíci sádla. Špek necháme...

RECEPTY