Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Špekové knedlíky dělám podle své babičky

SUROVINY

100g slaniny či špeku
1 cibule
8 žemlí (asi 400g) prostě nějakého pečiva
250ml mléka
4 vejce
2 lžíce mouky hrubé
špetka soli

POSTUP

Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme cibuli. Zpěníme.

Do mísy dáme na kostky nakrájené žemle, slaninu s cibulkou, mléko, v kterém jsme rozkvedlali vejce. Přidáme mouku. Opatrně osolíme.

Zpracujeme a hned vykrajujeme malé kulaté knedlíky, které vaříme 15 min.

Poznámky:

Když je vidličkou natrhneme a nelípají se, jsou dosti.

Knedlíky na vrch křížem rozkrojíme a smaženou strouhanou houskou posypeme. Můžeme podávat se zelím.

Pokud podáváme knedlíky s uzeným, knedlíky vaříme v té vodě, v níž jsme vařili uzené maso, neboť tím na chuti získají.

Vodu z knedlíků upotřebíme na bramborovou polévku.

Naši předci uměli prostě s jídlem šetřit!!

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Palačinky připravíme dle základního palačinkového těsta – viz „Jak na to“ Jen hladké mouky dáme 50g a 200g nahradíme špaldovou....
Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené. Necháme přes noc uležet. Vyjmeme z marinády, trochu necháme...
Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme...

RECEPTY