Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Dort jogurtovo–pistáciový

SUROVINY

Korpus piškotový
6 vajec
200g moučkového cukru
150g polohrubé mouky

Krém:
350g jogurtu smetanového (velké balení)
100g cukru moučkového
2 lžíce citronové šťávy
7 plátků želatiny
2 lžíce mletých zelených pistácií (či kupované pasty)
350ml smetany ke šlehání

Na ozdobu:
150ml smetany ke šlehání
1 lžička moučkového cukru

POSTUP

Korpus piškotový

Bílky našleháme do pevného sněhu. Přidáme cukr, žloutky a stále šleháme. Potom opatrně zamícháme polohrubou mouku. Nalijeme do dortové formy a pečeme při 180°C 20 – 30 min. Zkusíme špejlí.

Krém:

Plátky želatiny namočíme do studené vody.

Jogurt smícháme s cukrem, šťávou z citronu a umletými pistáciemi. Šlehačku našleháme.

Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit. Do rozpuštěné želatiny přidáme trochu jogurtu a zamícháme. Tuto směs přidáme do zbytku sladkého jogurtu a opatrně vmícháme našlehanou smetanu.

Piškot rozkrojíme na dva pláty. Jeden plát dáme zpět do formy a nalijeme na něj jogurt s pistáciemi. Přiklopíme druhým plátem korpusu.

Dáme do lednice a necháme přes noc uležet.

Druhý den dort ozdobíme dle vlastní fantazie a podáváme.

PS: Kdybyste chtěli krém hodně zelený, musíte ho trochu obarvit potravinářskou zelenou barvou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do krůtího psa uděláme kapsu. Tu naplníme směsí z nasekaných sušených rajčat, natrhané mozzarely, bazalky a pokrájeného pršuta (50g). Kapsu...
Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit....
Z chřestu odlámeme konce. Bílý chřest oloupeme. Dáme vařit vodu. Hodně vody. Osolíme, přidáme máslo, můžeme přidat trochu bílého vína,...

RECEPTY