Dort jogurtovo–pistáciový
- Alena
- Přidat komentář
- Dezerty, Dorty
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Korpus piškotový
6 vajec
200g moučkového cukru
150g polohrubé mouky
Krém:
350g jogurtu smetanového (velké balení)
100g cukru moučkového
2 lžíce citronové šťávy
7 plátků želatiny
2 lžíce mletých zelených pistácií (či kupované pasty)
350ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
150ml smetany ke šlehání
1 lžička moučkového cukru
Korpus piškotový
Bílky našleháme do pevného sněhu. Přidáme cukr, žloutky a stále šleháme. Potom opatrně zamícháme polohrubou mouku. Nalijeme do dortové formy a pečeme při 180°C 20 – 30 min. Zkusíme špejlí.
Krém:
Plátky želatiny namočíme do studené vody.
Jogurt smícháme s cukrem, šťávou z citronu a umletými pistáciemi. Šlehačku našleháme.
Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit. Do rozpuštěné želatiny přidáme trochu jogurtu a zamícháme. Tuto směs přidáme do zbytku sladkého jogurtu a opatrně vmícháme našlehanou smetanu.
Piškot rozkrojíme na dva pláty. Jeden plát dáme zpět do formy a nalijeme na něj jogurt s pistáciemi. Přiklopíme druhým plátem korpusu.
Dáme do lednice a necháme přes noc uležet.
Druhý den dort ozdobíme dle vlastní fantazie a podáváme.
PS: Kdybyste chtěli krém hodně zelený, musíte ho trochu obarvit potravinářskou zelenou barvou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved