Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kachní prsa s ostružinovým džemem

SUROVINY

4 kachní prsa s kůží
1 cibule
4 lžíce ostružinového džemu bez jadýrek SingleFood 
2 snítky rozmarýnu
150ml červeného vína
sůl, pepř

POSTUP

Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů a opečeme 5 – 6 minut dozlatova, potom otočíme a druhou stranu uděláme tak 2 – 3 min. Vyndáme do pekáčku. Osolíme, opepříme. Dáme péct do trouby na 180 – 200°C asi 20 – 30 min, dle velikosti prsou. Na pánev kde jsme opékali kachnu, přidáme cibulku a orestujeme ji, přidáme džem a zalijeme vínem. Přidáme rozmarýn a povaříme. Osolíme, opepříme. Můžeme přidat trochu chilli.

Maso vyndáme z trouby a necháme ho chvilinku odpočinout. Potom nafiletujeme a zalijeme připravenou omáčkou z džemu SingleFood.

Podáváme s pečenými bramborami (viz „jak na to“)

Pozor ! Pokud se Vám zdá, že v pánvi zbylo po kachně moc tuku, tak než tam dáte cibulku, přebytečný tuk slijte

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. V podmáslí rozmícháme vejce a nalijeme na sypké ingredience....
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso dáme do pekáčku a velice jemně osolíme a opepříme. Toto maso pokryjeme plátky ementálu a čedaru....
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Pokapeme olejem. Dáme péci...

RECEPTY