Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ryba s ostružinovou majonézou

SUROVINY

4 porce losos (steaky s kůží, každý asi 150g)
1 lžíce oleje + plátek másla
pepř
sůl
majonéza – viz jak na to

ostružinový protlak:
150 g ostružiny
100 ml víno červené
1 lžíce med

POSTUP

Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout.

Připravíme majonézu viz. Jak na to

Porce lososa opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Vložíme je kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a máslem. Zprudka opečeme do zlaté barvy. Ryby potom otočíme a opékáme 1 – 2 minuty dle tloušťky lososa. Přeléváme máslem s olejem.

Majonézu smícháme s ostružinovým protlakem.

Podáváme s vařenými bramborami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme. Vyndáme na talíř a do pánvičky přidáme lžíci oleje, hodíme žampiony nakrájené na plátky. Smažíme...
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a marshmallows. (Pokud máte jen ty velké bonbony, tak je rozkrájejte na ¼, rychleji se...
Kečup, med, sójovou omáčku a nastrouhaný zázvor smícháme na marinádu. Kuřecí křídla omyjeme, osušíme, osolíme a naložíme do marinády přes...

RECEPTY