4 porce losos (steaky s kůží, každý asi 150g)
1 lžíce oleje + plátek másla
pepř
sůl
majonéza – viz jak na to
ostružinový protlak:
150 g ostružiny
100 ml víno červené
1 lžíce med
Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout.
Připravíme majonézu viz. Jak na to
Porce lososa opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Vložíme je kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a máslem. Zprudka opečeme do zlaté barvy. Ryby potom otočíme a opékáme 1 – 2 minuty dle tloušťky lososa. Přeléváme máslem s olejem.
Majonézu smícháme s ostružinovým protlakem.
Podáváme s vařenými bramborami.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved