Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ryba s ostružinovou majonézou

SUROVINY

4 porce losos (steaky s kůží, každý asi 150g)
1 lžíce oleje + plátek másla
pepř
sůl
majonéza – viz jak na to

ostružinový protlak:
150 g ostružiny
100 ml víno červené
1 lžíce med

POSTUP

Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout.

Připravíme majonézu viz. Jak na to

Porce lososa opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Vložíme je kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a máslem. Zprudka opečeme do zlaté barvy. Ryby potom otočíme a opékáme 1 – 2 minuty dle tloušťky lososa. Přeléváme máslem s olejem.

Majonézu smícháme s ostružinovým protlakem.

Podáváme s vařenými bramborami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na oleji orestujeme šalotku a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět. Přidáme špenát natrhaný na menší kousky. (Pokud máme baby špenát, ponecháme...
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku si prosejeme na vál, přidáme prášek do pečiva, uděláme důlek, vklepneme vejce,...
Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra) Na...

RECEPTY