Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krůtí maso na smetaně s meduňkou

SUROVINY

800g krůtích prsíček
asi 3 lžíce mouky
1 lžíce másla + 1 lžíce oleje
200 ml kuřecího vývaru
200 ml bílého vína
1 pomeranč
2 lžíce meduňky
150ml smetany

POSTUP

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova. Přilijeme vývar, víno a pomerančovou šťávu. Přidáme i kůru (nastrouhanou najemno)Dusíme asi 15-20 min. Přilijeme smetanu a nasypeme meduňku. Chvilku povaříme.

Podáváme s bulgurem, s domácími těstovinami (viz -jak na to), nebo kuskusem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme....
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a najemno nasekáme nebo nastrouháme. (Já, protože si melu maso sama, přihodím vše do mlýnku.)...
Vodu zahřejeme, přidáme máslo, cukr, kakao a za stálého míchání počkáme, až se všechny ingredience spojí. Z této směsi odlijeme 1 hrnek...

RECEPTY