Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krkovice na pivu

A je to tady – víkendy na chalupě a hrozně práce na zahradě. Když já to hrabání v zemi tak miluju. Proto potřebuji něco k obědu, o co se nemusím starat a dělá se to hezky v troubě, na chalupě v remosce, samo.

SUROVINY

4 plátky krkovice
12 plátků slaniny
4 cibule
8 stroužků česneku
500ml černého piva
Sůl, pepř, kmín

POSTUP

Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, natřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na půl kolečka.

Do pekáčku či remosky dáme 4 plátky slaniny, na to dáme 2 krkovice, opět 4 plátky slaniny, zasypeme cibulí. Dáme 2 krkovice, 4 plátky slaniny a opět zasypeme cibulí. Vše zalijeme půlkou piva (250ml), přiklopíme a asi 45 min pečeme. Pivo dle potřeby doléváme. Potom odklopíme a pečeme asi ½ hodiny.

PS: Můžeme k tomu přihodit i brambory, abychom to měli všechno hezky bez práce. Skvělý je k tomu i hlávkový salát se smetanou a pažitkou – viz recept

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Slijeme. Rozmačkáme. Přidáme máslo a vytvoříme hustější kaši. Necháme trochu...
Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou....
Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout. Připravíme majonézu viz....

RECEPTY