Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krkovice na pivu

A je to tady – víkendy na chalupě a hrozně práce na zahradě. Když já to hrabání v zemi tak miluju. Proto potřebuji něco k obědu, o co se nemusím starat a dělá se to hezky v troubě, na chalupě v remosce, samo.

SUROVINY

4 plátky krkovice
12 plátků slaniny
4 cibule
8 stroužků česneku
500ml černého piva
Sůl, pepř, kmín

Shrnutí

POSTUP

Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, natřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na půl kolečka.

Do pekáčku či remosky dáme 4 plátky slaniny, na to dáme 2 krkovice, opět 4 plátky slaniny, zasypeme cibulí. Dáme 2 krkovice, 4 plátky slaniny a opět zasypeme cibulí. Vše zalijeme půlkou piva (250ml), přiklopíme a asi 45 min pečeme. Pivo dle potřeby doléváme. Potom odklopíme a pečeme asi ½ hodiny.

PS: Můžeme k tomu přihodit i brambory, abychom to měli všechno hezky bez práce. Skvělý je k tomu i hlávkový salát se smetanou a pažitkou – viz recept

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Uvařené brambory rozkrojíme podélně na půl. Trochu vydlabeme. Naskládáme do vymazaného pekáče. Brambory...
Z kopřiv použijeme jen listy, ty spaříme horkou vodou. Trochu vymačkáme a posekáme nahrubo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek...
Změklé máslo našleháme s cukrem a matcha čajem do krásné hebké pěny. Přihodíme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min....
Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky. Dáme do mističky. Přidáme filety z pomeranče, sójovku, šťávu z pomeranče, olej a cukr. Vše...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x