Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Náplň:
1 kg hrušek již okrájených a vykrájených
250 ml vody
1 citron
1 kousek skořice
4 hřebíčky
3 – 4 lžíce cukru
10 plátků želatiny
1 lžíce alkoholu (hruškovice, rumu,…..)
Korpus:
150g máslových sušenek
40g másla
2 lžíce mléka
Na ozdobení:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžičky cukru moučka
Sušenky rozdrtíme na drobečky. Přidáme mléko a změklé máslo. Propracujeme. Tuto hmotu rozprostřeme do dortové formy. Dáme do lednice zatuhnout.
Do vody dáme svařit skořici, hřebíček a kůru a šťávu z citronu. Hrušky oloupeme, okrájíme a nakrájíme na kousky. Hrušky dáme do hrnce a přilijeme přecezenou svařenou ochucenou vodou. Vše povaříme asi 5 – 10 min dle tvrdosti hrušek. Přidáme cukr a hrušky rozmichujeme. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Až plátky změknou, vymačkáme je od přebytečné vody a rozpustíme v teplém hruškovém pyré. Přidáme alkohol a vše promícháme. Necháme lehce prochladnout a nalijeme na sušenkový korpus.
Dáme do chladničky nejlépe na noc uležet. Zdobíme našlehanou smetanou s cukrem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved