Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ryba se švestkovo-zeleninovou omáčkou

SUROVINY

Filety z kapra, pstruha nebo lososa pro 4 osoby
1 cibule
250 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
plátek másla
1/2 citronu
2 lžičky cukru
1 lžíce octa
150 ml červeného vína
250g vypeckovaných švestek
10 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
1 bobkový list
med
20 g perníku (strouhaný)
sůl

POSTUP

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr a ještě restujeme dohněda. Pak do zeleninového základu přidáme ½ citronů nakrájeného na plátky, přilijeme ocet, víno. Přidáme, divoké koření, švestky a za častého míchání zvolna vaříme doměkka na mírném ohni. Dochutíme solí a můžeme medem. Omáčku přepasírujeme přes sítko. Pokud se nám zdá omáčka řídká můžeme jí zahustit perníkem.

Rybu naporcujeme. Osolíme, opepříme. Porce ryby pak orestujeme na másle. Nejdříve kůží dolů až je vypražená obrátíme a minutku opečeme z druhé strany

Kapra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme například s bramborovými kroketami – viz recept

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v osolené vodě je uvaříme doměkka, scedíme. Brambory dáme do mísy a rozmačkáme....
Máslo ušleháme s cukrem do pěny. Potom postupně zašleháme vajíčka pokojové teploty. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme a zapracujeme ji do pěny....
Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, ančovičky. Až se ančovičky rozpustí, přidáme pokrájené listy bršlice...

RECEPTY