Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

SUROVINY

500g tvarohu – kostka
3 vejce
100g másla
sůl
130 – 150g dětské krupičky
500g jahod
1 zakysaná smetana
60g másla
1 lžička cukr
1 lžička strouhanky
½ lžičky skořice

POSTUP

Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem, tvarohem a špetkou soli. Z bílků ušleháme sníh. Sníh a krupičku postupně zpracujeme do žloutkovo-tvarohového krému. Krupičku přidáváme postupně, protože velikost vajec je různá a i tvaroh je jiné kvality. Těsto necháme 15 min odpočinout.

Jahody očistíme. 12 – 16 jahod si necháme do knedlíků. Zbytek rozmačkáme s moučkovým cukrem dle chuti a přimícháme zakysanou smetanu. Dáme stranou.

Z tvarohového těsta uděláme váleček, který pokrájíme na 12 nebo 16 dílků. Z nich vytvoříme placičky, do kterých zabalíme jahodu. Uděláme kuličku. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 10min. Máslo rozpustíme, přisypeme strouhanku a trochu opražíme. Přidáme cukr a skořici. Vše promícháme.

Na talíř dáme zakysanou smetanu s jahodami, na ní posadíme knedlíky a posypeme strouhankou. Pro milovníky cukru ještě řádně pocukrujeme moučkovým cukrem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík celeru...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, cukr, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme v míse. V kefíru...
Červené víno svaříme s kořením, necháme zchladnout. (Já koření trochu v hmoždíři rozmáčknu, aby potom lépe vonělo) Špek nakrájíme na klínky. Kuře...

RECEPTY