Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Celý život dělám kynuté těsto jednoduše jako má babička.
1 kg polohrubé mouky
150g cukru krupice
150g rozpuštěného tuku (Zlatá Haná, Héra, Máslo)
3 – 4 žloutky
50g droždí
½ l vlahého mléka
strouhaná citronová kůra
vanilka
špetka soli
Ohřejeme mléko jen tak, aby bylo vlahé. Rozpustíme tuk.
Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Přidáme cukr a opět uděláme důlek. Rozdrobíme droždí a dáme do důlku. Zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme kůru a vanilku. Osolíme, přilijeme rozpuštěný tuk. (Já většinou používám směs uvedených tuků, pokud mi chybí několik gramu, přidám i sádlo) Přihodíme žloutky. Všechny ingredience zpracujeme na krásné vláčné nelepící se těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Pokud máme robota, postup dodržíme, jen si ulehčíme práci se zaděláváním.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved