Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Celý život dělám kynuté těsto jednoduše jako má babička.
1 kg polohrubé mouky
150g cukru krupice
150g rozpuštěného tuku (Zlatá Haná, Héra, Máslo)
3 – 4 žloutky
50g droždí
½ l vlahého mléka
strouhaná citronová kůra
vanilka
špetka soli
Ohřejeme mléko jen tak, aby bylo vlahé. Rozpustíme tuk.
Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Přidáme cukr a opět uděláme důlek. Rozdrobíme droždí a dáme do důlku. Zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme kůru a vanilku. Osolíme, přilijeme rozpuštěný tuk. (Já většinou používám směs uvedených tuků, pokud mi chybí několik gramu, přidám i sádlo) Přihodíme žloutky. Všechny ingredience zpracujeme na krásné vláčné nelepící se těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout. Pokud máme robota, postup dodržíme, jen si ulehčíme práci se zaděláváním.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved