Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pečené brambory s ementálem

Vždy přemýšlím, co udělám ke grilování, abychom pořád neměli pečivo a zeleninu – tak zase jedna inspirace.

SUROVINY

4 velké brambory
4 lžíce oleje
sůl, pepř
100g ementálu
50g slaniny
2 vejce
30 – 50ml bílého suchého vína
sůl, pepř, kmín
různá semínka (slunečnice, sezam apod.)

POSTUP

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Uvařené brambory rozkrojíme podélně na půl. Trochu vydlabeme. Naskládáme do vymazaného pekáče. Brambory potřeme olejem a osolíme. Sýr nastrouháme, slaninu nakrájíme najemno.

Vše smícháme s vejci a vínem. Dochutíme solí, pepřem a kmínem. Naplníme brambory. Posypeme semínky.

Dáme do předehřáté trouby péct na 20 min při 220°C. Můžeme použít i gril.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...
Česnek utřeme se solí. Z oleje, utřeného česneku, papriky, bylinek nasekaných najemno a šťávy z citronu připravíme marinádu. Papriku použijte dle...
Celer okrájíme. Pokud možno ho nestrouháme, spíše nakrájíme na julienn. Hned ho pokapáme citronovou šťávou, aby nám nezhnědl. Přidáme majonézu,...

RECEPTY