Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Caponata

SUROVINY

2-3 lilky
3 řapíky celeru
1 malá cibule
300ml rajčatového pyré (passaty)
100g oliv
1-2 lžíce kaparů
1 svazek bazalky
80ml červeného vinného octa
2 zarovnané lžíce cukru
mandle
mořská sůl

POSTUP

Lilky nakrájíme na kostky. Posolíme a necháme asi 30 min vypotit. Potom opláchneme a osušíme utěrkou. Do hrnce dáme olej a postupně lilek opečeme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku.

Do vody dáme vařit na cca 5 min celer nakrájený na malé kostičky. Scedíme a necháme okapat.

Na olej dáme restovat cibuli nakrájenou najemno a přidáme rajčatové pyré. Vaříme asi 10 – 20 minut, osolíme. V kastrolu na oleji orestujeme olivy, kapary, okapaný celer. Přidáme opečený lilek, rajčatovou omáčku. Vinný ocet smícháme s cukrem. Když se směs vaří, nalijeme ocet s cukrem do směsi. Přidáme nasekanou bazalku. Opatrně zamícháme. Vypneme, až vůně octa přestane býti ostrá. Přiklopíme a necháme vychladnout. Nakonec posypeme mandlemi.

Tip: Horkou caponatu naplňte do skleniček a uzavřete. Pak máte dobrotu po celý rok.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Piškoty rozdrtíme na malé drobečky. (Buď pomocí robota, paličky či válečku v plastovém nebo látkové sáčku či utěrce). Piškoty nasypeme do...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce, rum a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe...
Nejdříve našleháme jogurt s medem. Potom opatrně vmícháme nasekanou mátu. Omáčka se nejvíce hodí ke grilovanému ovoci. Pokud ubereme med a osolíme...

RECEPTY