SUROVINY:
POSTUP:
Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do měkka asi 1 hodinu při 180°C.
Rajčata spaříme. (viz. - jak na to) a oloupeme. Rozkrojíme, a odstraníme vnitřek se šťávou. Baklažán seškrábneme ze slupky a dáme do vyšší misky. Přidáme opečené papriky, pokud slupka jde stáhnout, tak ji odstraníme. Vhodíme česnek, rajčata a vše rozmixujeme.
Ochutíme octem a můžeme zjemnit olejem, a pokud je to moc husté, můžeme přidat odebranou šťávu z rajčat. Podáváme jak na opečených toustech, tak s kukuřičnými lupínky.
PS: Toto je výborná a osvěžující pomazánka v letních dnech. Když ji více naředíte, můžete ji použit jako dip k pečeným bramborám i k masu. Když Vám zbyde, přendejte ji do skleničky, zakápněte olejem a uzavřete. Použijte třeba na těstoviny. Ale já myslím, že Vám nic nezbyde, protože venku pod pergolou s přáteli kolem jedné misky, si to báječně užijete.
Suroviny
Postup
Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do měkka asi 1 hodinu při 180°C.
Rajčata spaříme. (viz. - jak na to) a oloupeme. Rozkrojíme, a odstraníme vnitřek se šťávou. Baklažán seškrábneme ze slupky a dáme do vyšší misky. Přidáme opečené papriky, pokud slupka jde stáhnout, tak ji odstraníme. Vhodíme česnek, rajčata a vše rozmixujeme.
Ochutíme octem a můžeme zjemnit olejem, a pokud je to moc husté, můžeme přidat odebranou šťávu z rajčat. Podáváme jak na opečených toustech, tak s kukuřičnými lupínky.
PS: Toto je výborná a osvěžující pomazánka v letních dnech. Když ji více naředíte, můžete ji použit jako dip k pečeným bramborám i k masu. Když Vám zbyde, přendejte ji do skleničky, zakápněte olejem a uzavřete. Použijte třeba na těstoviny. Ale já myslím, že Vám nic nezbyde, protože venku pod pergolou s přáteli kolem jedné misky, si to báječně užijete.